Látvány, színház – folytatódik a Jó kérdés online sorozat

Látvány, színház – folytatódik a Jó kérdés online sorozat

2021. március 16-án, kedden 17.00 órától folytatódik a Jó kérdés beszélgetéssorozat, ezúttal is online.

 

Nemrég ért véget a járványhelyzet miatt idén online megrendezett Látványtér. A magyar látványtervezők kiállítása nem csupán seregszemle: ennek keretében adják át Az év díszlettervezője és Az év jelmeztervezője díjakat is. A MALÁT (Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészet Társasága) képző-, ipar- és színházművészeti jelentőségű tárlatán a pályakezdő és jelentős tapasztalattal rendelkező díszlet-, jelmez- és bábtervezők színházi és televíziós, hazai és külföldi munkáikkal mutatkoztak be, míg a Prágai Quadriennálén díjazott Végtelen dűne installáció versenyen kívül látható.

Mi a Látványtér jelentősége? Milyen képet mutat a kiállítás és a 2019-ben megjelent Magyar szcenográfia 2007-2017 című kötet a magyar látványtervezésről? Hogyan ítélhető meg egy előadásfotóról a tervező munkája? Vannak-e trendek a látványban? Milyen a tervezők helyzete itthon és külföldön? Lesz-e hatása a színházi közvetítéseknek az előadások vizualitására? Mit jelent a Prágai Quadriennálé díja az alkotóknak személyesen és a magyar tervezőknek általában?

 

A beszélgetés vendégei: ANTAL CSABA díszlettervező; BALÁZS JULI díszlet- és jelmeztervező, a Végtelen dűne alkotócsapatának tagja; BALLA ILDIKÓ jelmeztervező, a Látványtér kurátora
A beszélgetést vezeti: SERES GERDA újságíró

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk