Fantomfájdalom - a Székesfehérvári Balett Színház előadása online

2021. március 20-án, szombaton 20.00 órától lesz látható a Székesfehérvári Balett Színház Fantomfájdalom című táncdrámája egy felvonásban online.

 

Librettó: L. Simon László
Zeneszerző: Kocsák Tibor
Rendező-koreográfus: Egerházi Attila
A Székesfehérvári Balett Színház előadása

 

A táncdráma a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült, de nem törekszik az igazságtalan döntéshez vezető, vagy az azt követő politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók egy nagy történelmi pannó megrajzolása helyett hétköznapi emberek sorsain, küzdelmein és tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása, és az egyén önazonosságára érzéketlen nagyhatalmi logika a szétszakított családok életére.

A József Attila-díjas L. Simon László történetére az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Kocsák Tibor szerzett zenét, s a Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója készített koreográfiát. A táncdráma egy nagyváradi és egy fehérvári fiú barátságának történetén keresztül mutatja be a nagy háború és az igazságtalan béke következményeit.

 

ITT NÉZHETŐ ONLINE

ATEMPO.sk
Fotó: Kőmíves András