Miklósa Erika 30 éve debütált - jubileumi online gálaest

2021. március 27-én, szombaton 20.00 órától a világhírű koloratúrszoprán, Miklósa Erika operai debütálásának 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaestet tekinthetik meg az érdeklődők az Opera Otthonra közvetítéssorozatában.

Miklósa Erika 1991 januárjában, mindössze 19 évesen debütált az Erkel Színházban A varázsfuvola Papagenájaként, ezzel ő lett a Magyar Állami Operaház történetének legfiatalabban szerződtetett énekes szólistája. Ugyancsak Mozart daljátékából származik a védjegyévé vált Éj királynője szerepe, amiben 1992-ben Mannheimben mutatkozott be, ami meghozta számára a világhírt, és amitől öt évvel ezelőtt, ugyancsak egy jubileumi gálán búcsúzott el szintén az Erkel Színházban.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ERsjRsCBlBo

 

A tavaly a Halhatatlanok Társulatába is beválasztott énekművész pályafutását azonban mindemellett számos további emlékezetes alakítás is gazdagítja: volt Konstanze (Szöktetés a szerájból), Gilda (Rigoletto), Norina (Don Pasquale), Frasquita (Carmen) és Adél (A denevér), énekelte többek közt a Lakmé és a Lammermoori Lucia címszerepeit.

 

A 2021. március 27-i jubileumi gáláján Miklósa Erika az olyan kiváló operaházi partnerekkel közösen eleveníti fel az említett művek egy-egy részletét, mint Balczó Péter, Gál Erika, Haja Zsolt, Horváth István, Kálmándy Mihály, Komlósi Ildikó, Kovács István, Kun Ágnes Anna, László Boldizsár, Megyesi Zoltán, Rácz Rita, Sándor Csaba, Schöck Atala, Szappanos Tibor, Szegedi Csaba, Szerekován János és Wiedemann Bernadett. A járványügyi korlátozásokra tekintettel az előadás zongorakísérettel valósul meg Tóth Sámuel Csaba közreműködésével, vezényel Kesselyák Gergely. Az est rendezője Aczél András, a műsort Ókovács Szilveszter vezeti.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk