A csodabogár zongorista - Liszt-kukacok Akadémiája online

A csodabogár zongorista - Liszt-kukacok Akadémiája online

2021. március 28-án, vasárnap 11.00 órától folytatódik a Liszt-kukacok Akadémiájának online matinékoncert-sorozata A csodabogár zongorista címmel a budapesti Zeneakadémiáról.

Klasszikus és jazz-improvizáció a helyszínen megadott témákra, különböző billentyűs hangszereken. Közreműködik Tálas Áron és Fassang László (zongora, csembaló, Hammond-orgona), mesélő Mona Dániel.

 

De kik azok a csodabogarak? Varázslatos katicák? A Beatles együttes bálványozott tagjai? Netán Aragog, az óriáspók a Harry Potterből? A Zeneakadémia ifjúsági programsorozatában, a Liszt-kukacok Akadémiája 2020 őszéről halasztott koncertjén a zenei élet szuperhőseivel, különc, nem mindennapi képességekkel rendelkező figuráival foglalkozik, akikre még a szakma többsége is csak annyit mond: csodabogarak! A koncert során egy zongora- és egy orgonaművész fejébe nézünk bele, hogy megtudjuk, hogyan születik meg bennük a zene. Akkor. Ott helyben, mivel a rögtönzés lesz a főtémánk. Magyarország egyik legjelentősebb orgonistája, Fassang László a klasszikus, míg a fiatal, mégis rengeteget foglalkoztatott jazz-zongorista, Tálas Áron a jazz irányából mutatja be, milyen az, amikor egy zenész azonnal darabot szerez egy akkor hallott motívumra. A közönség választ, a művészek improvizálnak rá: egyszerűen hangzik, igaz? Majd meglátjuk…

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk