A dal mögött megbúvó nép - Tóth Árpád karnagy előadása online

A dal mögött megbúvó nép - Tóth Árpád karnagy előadása online

2021. április 6-án, hétfőn 18.00 órától (24 órán keresztül) online lesz látható Tóth Árpád karnagy előadása A dal mögött megbúvó nép címmel.

 

Kétszeresen is kivételes élmény volt a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2019-es évadzáró előadása: egyrészt dr. Tóth Árpád karnagy a sorozat eddigi történetének legnagyobb vastapsát "bezsebelve" szívmelengető előadásával közönségünk egyik TOP kedvencévé lépett elő, másrészt a résztvevők olyan igazi feltöltődésnek és közös éneklésnek lehettek részesei, amilyennek csak nagyon ritkán.

Most ez a rendkívül tehetséges, elkötelezett és agilis fiatalember KÖZKÍVÁNATRA visszatér a Pedagógiai esték virtuális színpadára dr. Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár, a Csíkszerda improvizációs kórus vezetője, a Kórusok Éjszakája megálmodója és főszervezője.

Kihagyhatatlan előadás lesz egy "energiabomba" előadótól - ezt garantáljuk. Az előadást minden korosztálynak, minden feltöltődni vágyó, énekelni (valaha is) szerető embernek jó szívvel ajánljuk.

 

Tóth Árpád a Zeneakadémia Kodály Intézetében és a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanít, a pedagógusi pálya mellett pedig 2000 óta amatőr kórusokat vezényel, ezek közül jelenleg a budapesti Csíkszerda kórus a legismertebb.

"A Csíkszerdát manapság már mozgalomként, igazi flow-ként szokás emlegetni – az eredetileg szerdánként próbáló kórusnak immáron öt „alosztálya” van: Csíkhétfő, Csíkkamara (kedd), Csíkszerda, Csíkcsütörtök és a gyerekkar, vagyis a Csíkkids. Az együttes abban hisz, hogy a 21. század elején ideje lenne leszámolni a kórusénekléshez tapadó mintegy százéves megszokásokkal, és érdemes lenne újragondolni a közösen énekelve alkotás minden egyes mozzanatát. A kórus saját, csíkos fellépőruhája pedig elengedhetetlen kellék és védjegy!"

Hazai tevékenysége mellett a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának és a szintén felvidéki Csábi Szeder Fábián Dalegyletnek is karnagya volt.

Rendszeresen tart továbbképzéseket Magyarországon, Németországban, Szlovákiában, valamint vendégtanárként Kínában és Dél-Koreában is.

2010-ben Artisjus-díjjal tüntették ki.

 

ITT VÁLTS JEGYET ÉS NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk