Erős Kinga & Pilinszky János - Juhász Anna online szalonja (Pilinszky100)

Erős Kinga & Pilinszky János - Juhász Anna online szalonja (Pilinszky100)

2021. április 8-án, csütörtökön 19.00 órától folytatódik Juhász Anna új online sorozat, mely a Pilinszky100 centenáriumhoz kapcsolódik.

 

A centenáriumi sorozatban hatodik vendégünk Erős Kinga József Attila-díjas kritikus, szerkesztő, a Magyar Írószövetség elnöke. Erős Kinga mesél Pilinszky János publicisztikájáról, a Vigilia folyóiratban fellelhető írásokról, hisz sok minden ezek által érthető meg igazán Pilinszky munkásságából és gondolatiságából. A beszélgetés tárgya lesz még Simone Weil és Pilinszky János színházi munkássága, és Erős Kinga is elhozza a számára legfontosabb 5 fogalmat, gondolatot Pilinszkytől. Ez a program a húsvéti ünnep után a feltámadás fogalmát is tárgyalja.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával jön létre. A centenárium keretében egy videós sorozatot indítunk, amiben kéthetente csütörtökön este beszélgetünk egy-egy kapcsolódó vendéggel: íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.

ATEMPO.sk