Az öldöklő angyal – színházi előadás online (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

Az öldöklő angyal – színházi előadás online (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 10-én, szombaton 20.00 órától folytatódik a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az öldöklő angyal című színházi előadást láthatjuk a Schauspiel Stuttgart tolmácsolásában.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

Bodó Viktor rendezése, Luis Buñuel filmje alapján.

Maroknyi vendég gyűlik össze egy nagy konferenciateremben, ahol megmagyarázhatatlan dolgok sora veszi kezdetét. A félelem egyre terjed, amit csak felerősít a hirtelen bekövetkező áramszünet, és annak az érzése, mintha egy láthatatlan fal tartaná fogva a csoportot. Az általános társadalmi konvenciók szövete kezd felfesleni, a jól szituált vendégek között pedig hamar megjelennek a személyes ellentétek, a féltékenység és az erőszak is.

Az öldöklő angyal Luis Buñuel 1962-es szürrealista filmremeke. A színpadi adaptáció modern keretek közé helyezi, vetítéssel és hangkeveréssel egészíti ki a jól ismert alaphelyzetet. Külön érdekesség, hogy nem csupán a téma, de a feldolgozás is reflektál a pandémiás helyzet okozta korlátozásokra. Az előadás a Luis Buñuel Filmintézet és a Luis Alcoriza Archívum hozzájárulásával készült.

A Schauspiel Stuttgart előadása német nyelven, magyar felirattal.

 

KÖZREMŰKÖDŐK

Rendező: Bodó Viktor
Színpadterv: Izsák Lili
Jelmez: Nagy Fruzsina
Zene: Klaus Von Heydenaber
Sound design: Keresztes Gábor
Videó design: Varga Vince
Fény design: Jörg Schuchardt
Dramaturg: Veress Anna, Ingoh Brux
Társfordító: Rétháti Sandra
Társkoreográfus: Daura Hernández García
Szereplők: Biedermann Gábor, Therese Dörr, Sylvana Krappatsch, Anne-Marie Lux, Reinhard Mahlberg, Amina Merai, Peer Oscar Musinowski, Valentin Richter, Celina Rongen, Christiane Roẞbach, Michael Stiller, Klaus Von Heydenaber

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk