Kassák Lajos: Séta a perifériákon - online Árnyjátékok az A38 Hajón (VIDEÓ)

Kassák Lajos: Séta a perifériákon - online Árnyjátékok az A38 Hajón (VIDEÓ)

2021. április 13-án, kedden 20.00 órától folytatódik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó Árnyjátékok programsorozata.

 

Kassák Lajos Csavargók, alkotók című esszéjében azokról a hozzá hasonlóan autodidakta művészekről ír, akik “kiszakadtak a hétköznapok dzsungeléből és ők azok, akik átvergődni segítenek bennünket életünk külső és belső útvesztőin. Megátalkodott rendbontók és új törvényfogalmazók egyszemélyben.” Kassák életműve olyan köztes tereket jelenít meg, amelyek egyszer otthonosak, máskor fenyegetőek; hol vonzóak, hol menekülésre késztetnek.

Az A38 Hajó Kassák-estjén együtt csavargunk a magyar avantgárd központi figurájával éjszaka a külvárosokban és gyalogszerrel Európa országútjain. Sztrájkoló munkások ezreivel bezúdulunk a körutakhoz, és felszedjük az utcakövet. Hajón rejtőzve menekülünk a Dunán, hogy majd évtizedekkel később pecabottal a kezünkben órákig nézzük a mindig mozgásban lévő folyót.

A szöveget válogatta és szerkesztette: Dobó Gábor és Szikra Renáta, a Kassák Múzeum - Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai. Az est során közreműködnek Hajdu Tibor és Hunyadi Máté színészek, illetve DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar.

 

A zenekar tagjai:

Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József – dobok

 

 

ATEMPO.sk