Ewert and the Two Dragons online koncert (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

Ewert and the Two Dragons online koncert (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 16-án, pénteken 20.00 órától folytatódik a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az A38 Hajó tavaszi sorozatának következő felvételén az észt származású Ewert and the Two Dragons koncertjét láthatjuk online.

A felvétel április 30. 20.00 óráig visszanézhető.

 

Az észt Ewert and the Two Dragons évek óta a Baltikum egyik legmenőbb zenei formációjának számít, aminek szakmai elismertségét 2009-es indulásuk óta számtalan rangos díjuk is alátámasztja. A trió tagjai bevallottan a hatvanas-hetvenes évek folk-trubadúrjainak (Simon & Garfunkel, Donovan) nyomdokában indultak el zenei útjukon, amely mostanra kiforrott indie pop-folk és barokk pop irányokban forrt össze. A csapat 2009-ben jelentette meg The Hills Behind The Hills című, álomszép indie-folk dalokból összeállított bemutatkozó lemezét, és egy basszusgitárossal kiegészülve megkezdte máig tartó koncertsorozatát.

A formáció komoly erőssége zseniális színpadi jelenlétük és kreatív produkcióik, aminek köszönhetően hamar elnyerték a környező országok közönségének szívét. Második albumuk, a Good Man Down az év legnagyobb példányszámban eladott észt lemeze lett, ami megnyitotta útjukat a legkomolyabb nemzetközi fesztiválok színpadai felé is. 2017-ben Circles c. albumuk anyagával érkeztek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, ahol az A38 Hajón erősítették meg hazai rajongótáborukat. Ennek a koncertnek az anyagát nézhetik újra az érdeklődők az idei fesztiválon, április 16-án este 20.00 órától.

Az A38 Hajó évek óta hagyományosan a Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködő partnere, így hiánypótló könnyűzenei programjaik az idei, online térben rendezett fesztivál műsorából sem maradhatnak ki. Ennek mentén a fesztivál alatt összesen négy ikonikus felvételt osztanak meg az érdeklődőkkel az elmúlt évek Tavaszi Fesztiváljainak kínálatából, kiváló hazai és külföldi előadóktól, akiknek zenéje ebben a rendhagyó évben talán minden más helyzetnél jobban segít a pozitív energiák összegyűjtésében.

 

 

ATEMPO.sk