Sophie Brown & Blahalouisiana Moon Band online koncert

2021. április 17-én, szombaton 20.00 órától a Sophie Brown & Blahalouisiana Moon Band koncertjét láthatjuk online a budapesti MÜPÁ-ból.

 

A Blahalouisiana zenekar nagyot álmodott: rendkívüli koncerten hozta el közönségének 2017 őszén megjelent második nagylemezét. Schoblocher Barbara énekesnő „ezer közül is felismerhető” hangja és a sajátos Blahalouisiana-hangzás ezúttal klasszikus hangszerekkel és Hammond-orgonával egészül ki Balázs Ádám zeneszerző hangszerelésében. A zenekar a '70-es évek hangulatát varázsolja a Müpa színpadára: egyszerre lesz ez időutazás, holdra szállás és sétarepülés a zene szárnyán.

A többek közt a Pillangó-hatás 3, a Testről és lélekről és a Mindenki című filmek zenéjét szerző Balázs Ádám - aki személyesen is jó barátságot ápol a zenekar néhány tagjával, és régóta figyelemmel követi pályafutásukat - a különleges alkalomra a '70-es évek James Bond-filmjeinek világát idéző hangszerelést álmodott meg vonósnégyessel, fúvósokkal és Hammond-orgonával. A Müpában korábban sosem hallott verzióban szólaltak meg a 2013-as első EP (Tales of Blahalouisiana) és a 2017-ben megjelent első nagylemez (Blahalouisiana) közkedvelt dalai is, de a produkció a 2018 őszén megjelent, tíz számot tartalmazó második nagylemez anyagára épült, amelyen a zenekartól megszokott módon magyarul és angolul is hallhatunk dalokat.

A felvétel a Müpa 2018. január 16-i koncertjén készült.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk