Fringe idéző - Harcsa Veronika, Gólem Színház, Cimbaliband (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

Fringe idéző - Harcsa Veronika, Gólem Színház, Cimbaliband (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 17-én, szombaton 20.00 órától folytatódik a Budapesti Tavaszi Fesztivál, melynek keretében felidézik a Fringe-t a kétezres évek második feléből olyan közreműködőkkel, mint Harcsa Veronika és Szabó Réka, Gólem Színház, valamint a Cimbaliband.

 

15 évvel ezelőtt, 2006-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeként rendezték meg először a Budapest Fringe-et, amely öt alkalmat élt. Az Edinburgh-ból „importált” peremfesztiválra jelentkezhetett bárki, aki meg akarta mutatni tudását, tehetségét a népes zsűrinek. 2009 volt az egyetlen alkalom, amikor korábbi évek nyertesei léptek fel, 2010-től pedig más, vidéki városokban is megrendezték.

Az idei online Fringe idézőn olyan előadó-művészeket hallhat a közönség, akik annak idején részt vettek a fesztivál műsorában, mára pedig országosan vagy nemzetközileg is elismertek lettek. Együtt szerepel – az annak idején külön bemutatkozott – dzsessz-énekesnő, Harcsa Veronika és Szabó Réka, a Tünet együttes vezetője. A hang és a mozdulat szerves együttműködésével kísérletező, határokat feszegető kutatásukból adnak ízelítőt.

Fellép a 2005-ben alapított zsidószínház, a Gólem, amely a járvány után nyitja meg új játszóhelyét a belvárosban, valamint a 2006-ban alakult Cimbaliband magyar világzenei zenekar, amely 2013-ban a Petőfi Rádió „év felfedezettje" lett, lemezei több előkelő helyezést értek el a World Music Charts Europe világzenei ranglistán.

Az alkotókkal és az egykori szervezőkkel, néhány zsűritaggal Szemere Katalin újságíró beszélget, aki 2008-ban szintén a Fringe-zsűriben foglalt helyet.

 

MŰSOR

CimbaliBand

Tradicionális: Oriental Mahala
Hoppádiridá (Zene, szöveg: Unger Balázs)
Pacsirtás (Zene, szöveg: Unger Balázs)
Erre gyere! (Zene, szöveg: Unger Balázs)

 

Gólem Színház

A trükk

 

Szabó Réka és Harcsa Veronika

Bárcsak duett

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk