A Varga Bendegúz Quintet online koncertje (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

A Varga Bendegúz Quintet online koncertje (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 17-én, szombaton 20.00 órától a Varga Bendegúz Quintet online koncertjére kerül sor a Budapest Jazz Clubból, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

 

A különleges kvintett felállás – sokszor grandiózus – hangzását meghatározza a két gitár olykor egymást kiegészítő, másszor egymással versengő játéka. Ez a formáció ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy a zenészek az intim szaxofon-bőgő-dob hangzás keretei között próbálják feltárni a zene mélységeit.

Varga Bendegúz 2015-ben alapította meg saját zenekarát. Az együttes többek között fellépett hazai jazz klubokban, megfordult több vidéki nyári fesztiválon, valamint sikert aratott két erdélyi turnén is, egyszerre egyedi és könnyen befogadható hangzásával. Játékuk jól tükrözi a zenészek szerteágazó zenei képzettségét és sokszínű ízlését, amellett hogy a közös nyelv, a tradicionális akusztikus jazz, sosem marad kérdéses. A zenekar hangzását meghatározza a két gitár olykor egymást kiegészítő, másszor egymással versengő játéka, amelyet a szaxofon intim, balladisztikus interpretációja ellenpontoz.

 

Tagok

Varga Bendegúz – dob
Ávéd János – szaxofon
Czirják Csaba – gitár
Fenyvesi Márton – gitár
Bögöthy Ádám – bőgő

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk