Föld kaland ilyesmi - Lemezjátszó Classic a Kispál és a Borzzal online

Föld kaland ilyesmi - Lemezjátszó Classic a Kispál és a Borzzal online

2021. április 19-én, hétfőn 19.00 órától online folytatódik a Lemezjátszó Classic estsorozat a B32 Galéria és Kultúrtér Youtube csatornáján, ahol a magyar könnyűzenei élet kultikus albumaival és énekes-dalszerzőivel beszélgetnek a 90-es évekig bezárólag.

Ezúttal is Kispál András és Lovasi András, a Kispál és a Borz kezdeti éveit idézi fel, és mesél az első két lemezük készültéről. A kétrészes videó második fele kerül ki a YouTube-ra.

AZ ELSŐ RÉSZ

 

Kereken 30 évvel ezelőtt jelent meg a Kispál és a Borz első nagylemeze, a Naphoz Holddal, majd rá egy évre a második album, a Föld kaland ilyesmi… A két korongon olyan, mára legendássá vált dalok sorakoznak, mint a Húsrágó hídverő, a Szőkített nő, az Autók a tenger felé vagy a Bujtogató.

A 2010-ben elbúcsúzó zenekar már a debütáló lemez idején nagy népszerűségnek örvendett, a 90-es évek elején aki nem tankcsapdás, az kispálos volt. Akkortájt igen gyakran lehetett találkozni gimikben batikolt pólós, oldalszütyős, hosszú hajú, Lovasi-dalszövegeket idéző lányokkal.

 

 

De vajon a két főhős, Kispál András és Lovasi András hogyan élte meg ezt a korszakot?

Kiderül a Lemezjátszó Classic-estsorozat következő két, exkluzív részéből: Bandiék Horváth Gergelynek, a Klasszik Rádió és a Kultúrfitnesz podcast műsorvezetőjének meséltek. A bensőséges, s egyben vidám beszélgetés során rengeteg exkluzív infó és vicces sztori hangzik el. Felidézik többek közt, hogy hangológép és abszolút hallás híján a lemezfelvételekig fél hanggal lejjebb játszottak, hogy hogyan élték meg a zeneipar nélküli, művházas korszakot, és hogy lángokba borult a turnébuszuk a Petőfi híd budai hídfőjénél.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk