Online népdaloktatás Korpás Évával és Lakatos Lilivel

Online népdaloktatás Korpás Évával és Lakatos Lilivel

2021. április 22-én, csütörtökön 19.00 órától online népdaloktatás lesz Korpás Éva, felvidéki népdalénekessel és lányával, Lakatos Lilivel a FolkOtthon jóvoltából.

Ezúttal magyarbődi népdalok a terítéken.

 

A népdalénekes, előadóművész Komáromban a Magyar Tannyelvű Gimnáziumban érettségizett, majd a Nyitrai Pedagógiai Főiskolán szerzett alsó tagozatos tanári diplomát. Népdalénekesi pályafutását a komáromi Hajós Néptáncegyüttes szólóénekeseként kezdte. A pozsonyi Ifjú Szivek Táncegyüttesben való működése után tizennégy éven át a budapesti Tükrös Zenekar énekese volt, akikkel 6 lemezt készített. E zenekar énekeseként 2001-ben megkapta a Népművészet Ifjú Mestere címet. 2010-ben a Tükrös Zenekarral, 2011-ben pedig a Prímástalálkozó produkció albumával részesült Fonogram Díjban. 2005-ben Balogh Kálmán cimbalomművésszel készített közös albumot, 2009-ben Berecz András lemezén működött közre.

Az autentikus népzene mellett 2007 óta a világzene is foglalkoztatja. Öt ilyen jellegű szólóalbumot jelentetett meg, két gyerekalbumot Csalogató és Szól a kakas, szól címmel, valamint a felnőtteknek szóló Szerelem, szerelem, továbbá Fecském és a 2018-ban debütált Libidaridom albumot.

Malek Andreával 2012-ben megjelent közös lemezükön, mely Az ördögfióka és a tündér címet viseli, gyermekeknek szóló megzenésített verseket énekel. A Rév Zenekar és a Ritka Magyar Folkband szólóénekese.

A legnagyobb szlovákiai magyar zenei ünnepen 2013-ban, három kategóriában is elnyerte a Harmónia Díjat. 2014-ben a Mikola Anikó-díjat is ő vehette át. 2015-ben jelent meg a kizárólag felvidéki népzenét tartalmazó gyermek lemeze A pozsonyi sétatéren címmel.

2017-ben a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított Tehetségnagykövet címben részesült, 2018-ban pedig művészi pályáját Külhoni Magyarságért Díjjal ismerték el.

Hetedik nagylemeze Szívharang címmel 2020-ban jelent meg, melyen egy kisebb kitérőt leszámítva a Felvidék muzsikája kíséri végig a hallgatót.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk