Szente Vajk és Galambos Attila - folytatódik az online Musical Neked Klub

Szente Vajk és Galambos Attila - folytatódik az online Musical Neked Klub

2021. április 28-án, szerdán 20.00 órától utolsó beszélgetéséhez érkezik a Musical Neked Klub. Szente Vajk és Galambos Attila, a Puskás, a musical írói az '50-es évektől napjainkig terjedő időszak izgalmas zenetörténeti fejleményeit mutatják be a műfajon belül.

 

Hogyan vált filmes műfajjá a musical? Különbözik-e, és ha igen, miben a színpadra állított és a filmen ábrázolt musicalek dramaturgiája? Adhat-e többet az ismert és szeretett nagy filmes klasszikusokhoz képest egy-egy színpadi újraértelmezés a mai kor nézőinek? Milyen műfaji elveknek kell megfelelniük a ma születő, új zenés műveknek? Az izgalmas témák mellett az esemény végén természetesen most is a nézők által feltett kérdések szervezik majd a beszélgetést.

 

Galambos Attila nevéhez számos musical magyar fordítása fűződik, például Az Operaház fantomja, a Rómeó és Júlia, az Apáca show, a Producerek, a Vadregény, a Virágot Algernonnak. A Pendragon-legenda zenei változatának, amelyet az Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában mutattak be, szintén ő írta a szövegét.

Szente Vajk Jászai Mari-díjas színész, drámaíró olyan legendás külföldi darabokat adaptált hazai színpadokra rendezőként, mint a Hello, Dolly, a Shrek, a musical vagy az Apáca Show. Galambos Attila és Szente Vajk számos közös produkciót jegyeznek, például a Csoportterápiát, a Poligamyt, a Meseautót. Juhász Levente zeneszerzővel együttműködve hozták létre a budapesti József Attila Színházban bemutatott Macskafogó című darabot, és a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban bemutatott, A beszélő köntös című előadást. A szerzőgárda legújabb közös műve a Puskás, a musical.

 

A szerdai beszélgetés ezúttal is a Zoom-alkalmazásban lesz követhető 20 óra és 20 óra 45 perc között. A program megtekintése ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma limitált. Az érdeklődők az info@musicalneked.hu e-mail címen kérhetik a belépési kódot a szervezőktől, és este 19 óra 50 perctől tudnak majd csatlakozni a nekik küldött linkkel.

ATEMPO.sk