„A kultúra nem bagatell, a kultúra az anyatej!” – online koncertmaraton

2021. április 28-án, szerdán 18.00 órakor három formáció, három együttes, megannyi híresség, együtt egy színpadon.

„A kultúra nem bagatell, a kultúra az anyatej!”

 

Program

18.00 HERSELF
18.40 Ónodi Eszter & the Open Pub
19.20 Müller Péter Sziámi AndFriends

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

MÜLLER PÉTER SZIÁMI ANDFRIENDS

A Müller Péter Sziámi AndFriends a Sziámi zenekar folytatása, a legjobb URH dalokkal. Egy zenekar, aminek lassan negyven éves múltja és megkérdőjelezhetetlenül érvényes jelene van. A Sziámi AndFriends a hazai rockzene és alternatív rockzene megkerülhetetlen formációja. Az Élet és Irodalom szerint „Magyarország egyik legjobb koncertzenekara”. Új dalaik is hamar kiérdemelték a 'közönségkedvenc' jelzőt, mint a Szeretni még, Cukortükör, Éjszakás nővér, Államosítani kéne, de emellett a zenekar az underground zenei hagyományok őrzője is.

A zenekar tagjai

MÜLLER PÉTER SZIÁMI
KIRSCHNER PÉTER
VARGA ORSOLYA
BAKOS ZITA
WINTERVERBER CSABA

 

ÓNODI ESZTER & THE OPEN PUB

Kirschner Péter és Ónodi Eszter közös zenei utazása. Először csak egy dalt szerettek volna felvenni, illetve klipet forgatni hozzá – ez volt az Én úgy alszom című, Karafiáth Orsolya versére írt dal. A közös munka azonban olyan jól sikerült, hogy "közfelkiáltással" eldöntötték: folytatják. Azóta már készülőben egy teljes nagylemez anyaga, ennek felvezetéseként az elmúlt hetekben minden vasárnap közzétették egy-egy szám akusztikus duóverzióját „Dalok vasárnapi uzsonnához” mottóval, így próbálva színesíteni a karanténba zárt napokat.

A zenekar tagjai

ÓNODI ESZTER
KIRSCHNER PÉTER
BAKOS ZITA
SZEIFERT JASON BÁLINT

 

HERSELF

Az elektronikus színezetű 'shoegaze pop'-ot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberében jelent meg. Bemutatóját 2020 januárjában még meg tudták tartani a TRIP Hajón, a tavaszra tervezett országos turné állomásai viszont a koronavírus járvány miatt kivétel nélkül elmaradtak. A pandémiás időszak alatt felkérést kaptak a TRIP Első Magyar Karantén-Színháztól a szájmaszk design-versenyükhöz készült videó zenéjének elkészítésére. Júniusban megnyerték a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét és 2020 őszén bejutottak a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe. A nyári nyitás után a M.P. AndFriends vendégeiként ősszel pótolni tudtak néhány tavaszi turnéállomást az újabb kijárási korlátozások bevezetése előtt.

A zenekar tagjai

BAKOS ATTILA
BAKOS ZITA
DUMBOVICH PÉTER
HORVÁTH ANDRÁS ÁDÁM
PETTENKOFFER ZSÓFI

ATEMPO.sk