Bolero - a Kecskemét City Balett fergeteges előadása a Tánc Világnapja alkalmából

Bolero - a Kecskemét City Balett fergeteges előadása a Tánc Világnapja alkalmából

2021. április 29-én, csütörtökön 19.00 órakor a Kecskemét City Balett Maurice Ravel: Bolero című előadása lesz látható online a Tánc világnapja alkalmából.

 

A koreográfus gondolatai az előadásról: A Bolero számomra a „kitartó erő” zenéje. Az érzelmek intenzitását és az előrevivő akaratot szimbolizálja. Hipnotikus ritmus, különleges hangszerelési találékonyság jellemzi. Sok koreográfust ihletett már meg Ravel remekműve, éppen ezért azt kerestem hogyan hozható elő egy új perspektíva a koreográfiai szerkesztésből, miképpen lehet elhagyni ismert megoldásokat, jellemző alkotói formákat.

A darab leírása: Egy fontos tett, ami mozgatórugója, kiváltó szándéka lehet, egy folyamat megindításának. A koreográfia táncművészeti elmélkedés is egyben, ahol a megszokott formákból való kiszakadás meglepetésszerű pillanataira koncentrálhatunk. Az egyén ereje adott esetben, mint parány veszhet el a világok özönében. De nem vész el minden lelkesen és artikuláltan használt erő azon körben, ahol az ő munkálkodására legközelebbről kijelölt, az örök végtelenségű szellem.

 

ALKOTÓK

MAURICE RAVEL - zene
KATONKA ZOLTÁN - fény
KOVÁCS ANDREA, BARTA DÓRA - jelmez
BARTA DÓRA - koreográfus

TÁNCOLJÁK

SZŐLLŐSI KRISZTINA
DOMÁN DALMA
NAGY NIKOLETT
VARGA LOTTI
VITÁRIUS ORSOLYA
FÖLDESI MILÁN
SZÓKA ROLAND
MEZŐ MÁTÉ

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk
Fotó: Mészáros Csaba