A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar online koncertje

A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar online koncertje

2021. május 2-án, vasárnap 18.00 órakor a MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar ad online koncertet a Budapest Music Center színpadáról.

 

A boglyas-bozontos növényi gyökér, sokezer gyököcske kisebb-nagyobb előre nem látható elágazásával, mégis összességében belátható formában (a Deleuze-féle rizóma) általános metafóra: a társadalomra, a gondolkodásmódra és a zenére is alkalmazható. A koncert programját e kívánatos véletlennel, váratlansággal való játék koncepciója fűzi össze, hogy a tapasztalt és leendő kortárszene-rajongók számára egyaránt hordozzon „előre nem látható következményeket.”

A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekart a Bécsi Zeneakadémia volt hallgatói alapították 2007-ben. A zenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett gondozza a 20. századi közép-európai zenei tradíció egészét, valamint a historikus repertoár mai zenére vonatkozó részét. Ciklusba rendezett és egyedi koncertjeivel a MIKAMO Bécs, Pozsony, Budapest és a széles értelemben vett Közép-Európa meghatározó koncerttermeiben lép fel.

 

MŰSOR

Eötvös Péter: Levitation (közreműködnek: Petra Stump-Linshalm, Heinz-Peter Linshalm)
Tornyai Péter: Symphonies of Strings (sursum corde) - ősbemutató
Ligeti György: Ramifications
Ajtony Csaba: Ballada - ősbemutató (közreműködik: Bodrogi Éva)

 

KÖZREMŰKÖDIK

MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar
Vezényel: AJTONY CSABA

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk