Cirkusz és tánc - a Recirquel Non Solus című produkciója online

Cirkusz és tánc - a Recirquel Non Solus című produkciója online

2021. május 2-án, vasárnap 20.00 órától első alkalommal tűzi online műsorára a budapesti Müpa a Recirquel Non Solus című produkcióját, amelyet európai koncerttermek is közvetítenek.

 

Az emberi létezés alapvető mérföldkövein átívelő, a cirkuszművészetet a tánccal ötvöző, minimalista produkció két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit.

A Vági Bence művészeti vezető által rendezett produkció szavak nélkül, a testek kifejező erejét mesterfokon használva arra keresi a választ, hogyan keletkezett az élet, milyen pozíciót foglal el test és lélek, egyáltalán: hogyan élhető az élet? Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadása műfaji határokon átívelő produkció, tánc és cirkusz különleges találkozása: a Vági Bence által létrehozott új előadóművészeti műfaj, a 'cirque danse' alapműve. A táncos és akrobatikus elemek tökéletes összhangban és pontossággal kivitelezett kombinációi vezetik be a nézőt egy olyan ősi világba, ahol a vizuális síkon túl zenei kontrasztok erősítik a dramaturgiát.

A dramaturgia, a látvány és a zene által sugallt szakralitás végigkíséri a darabot. A látvány Iványi Árpád díszletének köszönhetően egyszerre sokatmondó és szerény, amely olykor maga kommunikál a nézővel. A darab hangzásvilágát igazán misztikussá teszi, hogy Bach műremekei, Fassang László orgonán játszott futamai elektronikus zenével keverednek.

Az előadást 12 éven felülieknek ajánlják.

 

KÖZREMŰKÖDŐK

VÁGI BENCE - író, rendező, koreográfus
VÁGI BENCE, IVÁNYI ÁRPÁD - látványkoncepció
TERJÉK GÁBOR - zene
IVÁNYI ÁRPÁD - díszlettervező
SASS ANDRÁS, VASPÖRI TAMÁS, CZIGÁNY LÁSZLÓ (Maxin10sity) - vetítés és animáció
LENZSÉR ATTILA - fénytervező
BERZSENYI KRISZTA - jelmeztervező
VLADÁR TAMÁS - technikai vezető
PINTÉR ÁRON - díszlettervező asszisztens
MULADI KLÁRA - jelmeztervező asszisztens
a zenei felvételen orgonán közreműködik - FASSANG LÁSZLÓ

ELŐADJÁK

ILLÉS RENÁTÓ, ZSIROS GÁBOR

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk