Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala koncertje online - Bartók Tavasz

Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala koncertje online - Bartók Tavasz

2021. május 7-én, pénteken 19.30-kor a Bartók Tavasz keretében Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala ad koncertet online.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

A Filarmonica della Scala együttesét - Claudio Abbado ösztönzésére - a milánói Scala operazenekarának muzsikusai hozták létre 1982-ben. Az első két évtizedben Carlo Maria Giulini és Riccardo Muti váltak az együttes meghatározó karmestereivé, de dolgozott a zenekarral Georges Prêtre, Lorin Maazel és Wolfgang Sawallisch is. A Bartók- és Stravinsky-művekből összeállított koncertprogramot Riccardo Chailly vezényli.

Igor Stravinsky zenéje meghatározó szerepet játszott Chailly karmesteri pályáján. Az 1980-1990-es években az orosz mester balettzenéiből készített felvételeket olyan együttesekkel, mint a Concertgebouw Zenekar (Petruska) vagy a Clevelandi Zenekar (Tavaszi áldozat). Az ötven éve elhunyt zeneszerző-óriás életművét a milánói koncerten ezúttal két olyan kompozíció reprezentálja, melyek mindössze öt év különbséggel keletkeztek, ám e darabokat nem „csak” egy világháború, hanem egy egész világ választja el egymástól.

 

MŰSOR

Bartók: Román népi táncok, Sz. 68, BB 76
Stravinsky: A katona története
Stravinsky: Tavaszi áldozat (Le Sacre du printemps)

 

KÖZREMŰKÖDŐK

Filarmonica della Scala
vezényel: RICCARDO CHAILLY

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk