Dalműhely Sziámival - Takács Vilkó, Pilter Lilla, Schwenk András online (VIDEÓ)

Dalműhely Sziámival - Takács Vilkó, Pilter Lilla, Schwenk András online (VIDEÓ)

2021. május 11-én, kedden 20.00 órától az A38 Hajón újra megnyílnak a Dalműhely online kapui, Schwenk András, Pilter Lilla és Takács Vilkó lép színpadra, hogy Müller Péter Sziámival elmerüljenek a zene és szöveg kapcsolatában.

 

A meghívott fellépők mindannyian Sziámi dalvázlatokból inspirálódtak, Schwenk András például olyannyira, hogy az összes, azaz szökőévnyi Napidalt megzenésítette már, sőt nagylemezzel is készül belőlük. Mellette érkezik a több dalhoz is kapcsolódó Pilter Lilla, kedvencét a rezidens ATMO zenekar gondolja tovább. Társszerzőként szintén mikrofont ragad Takács Vilkó énekes-dalszerző, a Ganxsta Zolee és a Kartel ismert gitárosa.

Müller Péter Sziámi 2020-ban Napidal címmel közösségi játékot indított: egy éven át minden nap egy szöveget, ötletet vagy dalvázlatot oszt meg Youtube-csatornáján, amelyeket bárki szabadon megzenésíthet. Az eddig közzétett, 300-nál is több dal ötletre már legalább ennyi szerzőtárs jelentkezett: zeneovistól a Kossuth-díjasig megfordulnak köztük alkotók, továbbá fiatal és befutott zenekarok, szólisták hangolódtak rá itthon és külföldön a közös alkotásra. A havi rendszerességű, Dalműhely Sziámival az A38 Hajón címen futó programsorozatban Sziámi dalokról, dalszerzésről és az alkotói folyamatokról beszélget a Napidalban is aktív szerzőtársaival, illetve az ő kész és fejlesztés alatt álló dalaik kerülnek bemutatásra.

A zenekar tagjai

Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József - dobok

 

 

ATEMPO.sk