Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint online koncertje

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint online koncertje

2021. május 13-án, csütörtökön 19.00 órakor Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint online koncertjével folytatódik az Open Music Channel sorozata.

 

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket quartetben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó.

Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

 

KÖZREMŰKÖDNEK

HARCSA VERONIKA - ének
GYÉMÁNT BÁLINT - gitár

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk