Az Aurevoir. és a Fonó Zenekar online koncertje - Bartók Tavasz

2021. május 16-án, 20.00 órakor az Aurevoir. zenekar ad online koncertet a Bartók Tavasz keretében a MÜPA-ból. Közreműködik a Fonó Zenekar a felvidéki Agócs Gergellyel és Pusko Mártonnal.

TOVÁBBI RÉSZLETEK 

 

Az Aurevoir. egy zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló etno-beat zenekar, akik a kezdetektől (2015) fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé. Az etno-beat mint műfajmegnevezés arra utal, hogy dalaikban leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai érzékelhetők, e műfajok hatottak leginkább alkotótevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncház- és a beatmozgalom jeles képviselői.

A csapat stílusában a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai ugyanúgy meghatározó módon vannak jelen, mint az 1960-as évek beatzenéje, a francia kávéházi sanzonok világa vagy a régi reneszánsz és barokk zene.

A zenekar neve („A viszontlátásra!”) arra enged következtetni, hogy a könnyűzenében ma már nem figyelhetők meg konkrét, egymástól élesen elválasztható stílusok, a könnyűzenei alkotások egyre inkább e stílusok keveredésének eredményeként keletkeznek. Az Aurevoir. elköszön a régi korszaktól, egyúttal pedig nyit az új felé, melyben természetes módon köszönnek vissza korábban kialakult zenei stílusok.

A zenekar frontembere a felvidéki Agócs Gergely fia, Agócs Márton.

 

AUREVOIR

AGÓCS MÁRTON - ének, gitár, ír buzuki
FEJÉR MIHÓK - ének, mandolin
KATONA BÁLINT - hegedű
FEJÉR ÁGOSTON - tangóharmonika, billentyűs hangszerek, vokál

OROSZ KRISTÓF - gitár, vokál
CSEKE DÁNIEL - szaxofon, fuvola
GELENCSÉR GÁBOR - basszusgitár
SZŰCS VIKTOR - ütős hangszerek

 

A FONÓ ZENEKAR

NAVRATIL ANDREA - ének
AGÓCS GERGELY - duda, furulya, tárogató, ének, koboz, fujara
GOMBAI TAMÁS, PUSKO MÁRTON - hegedű
D. TÓTH SÁNDOR - brácsa
KÜRTÖSI ZSOLT - nagybőgő
TÁRKÁNY-KOVÁCS BÁLINT - cimbalom

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk