Julian Rachlin és Sarah McElravy hegedű-brácsa estje online (VIDEÓ)

Julian Rachlin és Sarah McElravy hegedű-brácsa estje online (VIDEÓ)

2021. május 18-án, kedden 19.30-kor Julian Rachlin és Sarah McElravy, hegedű és brácsa művészek adnak online koncertet a budapesti Zeneakadémiáról.

 

Hegedű vagy brácsa? A két művész úgy váltogatja a két hangszert, ahogy kedve tartja, így játsszák el a hegedű-brácsa duó repertoár leghíresebb darabjait.

A kanadai hegedű- és brácsaművész, Sarah McElravy kamarazenészként és szólistaként is fényes nemzetközi karrierrel rendelkezik, a legkiválóbb szimfonikus együttesekkel és kamarazenekarokkal koncertezik, három kontinens rangos hangversenytermeinek visszatérő művésze, és komoly sikereket ért el saját vonósnégyesével, a Linden Quartettel is. Nagy presztízsű kamarafesztiválok keresett előadója, olyan partnerek társaságában lép fel, mint Janine Jansen, Vilde Frang, Itamar Golan, Andreas Ottensamer, Mischa Maisky, Nicolas Altstaedt vagy a Budapesten már többször is koncertező Julian Rachlin. Utóbbi művész társaságában szólaltatta meg a közelmúltban elhunyt lengyel komponista, Krzysztof Penderecki Hegedű-brácsa kettősversenyét a darab angliai bemutatóján. Az 1998 óta karmesterként is aktív Rachlinnal közös koncerten a hegedű- és hegedű-brácsa duó repertoár mesterműveit játssza, s hogy a két művész éppen melyik kedvenc hangszerét veszi majd kézbe, egyelőre maradjon titok.

 

MŰSOR

Mozart: 2. (B-dúr) hegedű-brácsa duó, K. 424
Wieniawski: Etudes-caprices, op. 18 – részletek
Penderecki: Ciaccona – in memoriam Giovanni Paolo II (a szerző hegedű-brácsa átirata)
Prokofjev: C-dúr szonáta két hegedűre, op. 56
Sosztakovics–Atovmyan: Öt darab két hegedűre és zongorára

 

KÖZREMŰKÖDNEK

JULIAN RACHLIN - hegedű
SARAH MCELRAVY - hegedű, brácsa
SOPHIE RACHLIN - zongora

 

 

ATEMPO.sk