Mozart-est remek közreműködőkkel online - Bartók Tavasz

Mozart-est online remek közreműködőkkel - Bartók Tavasz

2021. május 18-án, kedden 19.30-kor Mozart-estet rendeznek remek közreműködőkkel, melyet online láthatunk a MÜPA-ból a Bartók Tavasz keretében.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

A fiatal zongoraművészt, Berecz Mihályt immár évek óta izgatja a 18–19. századi repertoár fortepianón való megszólaltatása. „Vashegyi György és Malcolm Bilson hatására kezdtem el ezzel foglalkozni, így Mozartot, Beethovent, Schumannt és Haydnt is megszólaltathattam már fortepianón. Bár nem könnyű ezekhez a hangszerekhez hozzájutni, és más technikát igényelnek, mint a modern zongora, ha megtehetném, kötelezővé tenném őket mindenki számára” – nyilatkozta a közelmúltban.

Vashegyi Györggyel és együtteseivel már számos alkalommal játszott, Mozart zongoraversenyeit is gyakran adják elő együtt, és különösen emlékezetesek azok az alkalmak, amikor egyetlen koncerten több Mozart-versenyművet is megszólaltattak. Ezúttal az életmű egyik legkülönlegesebb és legtitokzatosabb darabja, a salzburgi időszakban írt Esz-dúr zongoraverseny hangzik el. A koncert második felében egy nem kevésbé izgalmas, a maga nemében egyedülálló egyházzenei kompozíció, a c-moll mise csendül fel.

 

MŰSOR

Mozart: B-dúr szimfónia, K. 319
Mozart: Esz-dúr („Jeunehomme”) zongoraverseny, K. 271
Mozart: c-moll mise, K. 427 (Richard Maunder kiadása)

 

KÖZREMŰKÖDŐK

SABINE DEVIEILHE - ének
SZUTRÉLY KATALIN - ének
MEGYESI ZOLTÁN - ének
NAJBAUER LÓRÁNT - ének

BERECZ MIHÁLY - fortepiano
ORFEO ZENEKAR és PURCELL KÓRUS

Vezényel: VASHEGYI GYÖRGY

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk