Art of Virus - a Modern Art Orchestra online premierje

2021. május 19-én, szerdán 20.00 órától lesz látható a Modern Art Orchestra Art of Virus sorozatának következő koncertje, ahol Shai Cohen kompozíciójának online preimerjére kerül sor.

 

A program részeként ezúttal Shai Cohen kompozíciójának ősbemutatóját láthatjuk a Modern Art Orchestra egyórás live-műsorában. Az adásban Fekete-Kovács Kornél és az izraeli multiinstrumentalista zeneszerző beszélgetnek az Art of Virus kapcsán a járványhelyzet művészekre, zenei életre gyakorolt hatásairól, a saját zenei útjukban, kreatív munkafolyamataikban bekövetkezett változásokról és a magyar-izraeli zene kapcsolódásáról. Az adásban több Art of Virus-szerzeményt is hallhatunk majd, hogy Cohen darabjának kompozíció-láncban elfoglalt helyét kontextusba ágyazva ismerhessék meg a nézők. Az esemény interaktív, a műsor ideje alatt bekapcsolódó nézők kérdezhetnek is az adás résztvevőitől. A műsort a Phonic Chat stábja készíti és közvetíti.

A Modern Art Orchestra Art of Virus projektje Fekete-Kovács Kornél művészeti vezető ötletével indult, a karantén-időszak kezdetén, 2020. májusában. A meghívásos rendszerű nemzetközi online zeneszerző-láncba a mai napig 42 országból 486 művész csatlakozott, a kompozíciókat a Phonic Chat startup által fejlesztett internetes Art of Virus felületen lehet elérni. A nagysikerű kezdeményezéshez 2020. júliusában Kurtág György is csatlakozott. Az Art of Virus a tavalyi lezárás alatt tíz live stream adásban mutatta be a friss szerzeményeket, a Modern Art Orchestra tolmácsolásában.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk