The Brand New Heavies koncert Pozsonyban - City Sounds Festival - ELMARAD!

The Brand New Heavies koncert Pozsonyban - City Sounds Festival

ELMARAD! 2021. november 10-én, szerdán a The Brand New Heavies ad koncert a pozsonyi Majestic Music Clubban a City Sounds Festival keretében.

Belépő 26 és 45 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

 

Program

19.00 Előzenekar
20.00 The Brand New Heavies

 

A funky koronázatlan királyai és az acid jazz műfaj úttörői, akik 2,5 milliós lemezeladással büszkélkedhetnek, és 16 olyan slágerrel, mellyel felkerültek a UK Top 40 listájára. 35 éves pályafutásuk során olyan zenészeket inspiráltak többek közt, mint a Jamiroquai. Ki ne ismerné nagy slágereiket mint a “Dream On Dreamer”, vagy a “Stay This Way”, de találkozhatunk zenéjükkel több hollywoodi mozifilm soundtrackjében is, ilyen az Amerikai Pite, vagy a Táncoló talpak.

Az eredeti felállásból a ma is a csapatban játszó Jan Kincaid, Simon Bartholomew és Andrew Levy 1985-ben alapította meg a formációt London Ealing nevű külvárosában. Első aranykorszakuk N’Dea Davenport, amerikai énekesnő csatlakozásával kezdődött meg. Ekkor adták ki újra – immár Davenport hangjával – nevüket fogalommá tevő bemutatkozó albumukat, mely világsiker lett 1992-ben.

 

 

Stílusváltás, énekesek cseréje majd egy későbbi rövid szünet után a csapat 2006-ban újra összeállt, és egy új albummal jelentkezett Get Used To It címmel. A lemez megjelenését követően az amerikai Billboard magazin Davenportot a világ hét csodái egyikének nevezte, aki nemcsak elénekli a szöveget, hanem életre is képes kelteni azt.

2013-ban az újjáalakult Heavies kiadta új, Forward című albumát, melyen N’Dea Davenport több számot is előad az új angol énekessel, Dawn Joseph-fel, nem egy számot Kincaid-del együtt hangszerelve is, jellegzetes funkos instrumentális stílusukban.

ATEMPO.sk