A Kelemen Kvartett újabb online koncertje - Bartók Tavasz

A Kelemen Kvartett online koncertje - Bartók Tavasz

2021. május 23-án, vasárnap 19.30-kor a Bartók Tavasz keretében folytatja online koncertsorozatát az újonnan összeállt Kelemen Kvartett.

 

Közel három év szünet után, megújult formában lép színpadra a Kelemen Kvartett, bár Kelemen Barnabás és Kokas Katalin az elmúlt időszakban sem fordított hátat a műfajnak. Olyan nagyszerű muzsikusokkal alkottak alkalmi formációkat, mint a norvég Vilde Frang, a német Nicolas Altstaedt, a tajvani Mon Puo Lee vagy az orosz Dmitrij Szmirnov.

A két frissen csatlakozott taggal, a görög hegedűművésszel, Jonian Ilias Kadeshával és az angol csellistával, Vashti Mimosa Hunterrel kiegészülve hosszú távú közös munkára vállalkoznak, ennek ékes bizonyságául két koncerten Bartók valamennyi vonósnégyesét megszólaltatják.

„A hat kvartett Bartóknál az életmű esszenciája”, e műfaj szerepe nála ugyanaz, mint „Beethovennél vagy Haydnnál. Én pedig itt élek, abban a közegben, ahol ezek a művek születtek, és nekem valóban anyanyelvem Bartók zenéje” – nyilatkozta néhány éve Kelemen Barnabás.

 

MŰSOR

Bartók: IV. vonósnégyes, Sz. 91, BB 95
Bartók: V. vonósnégyes, Sz. 102, BB 110
Bartók: VI. vonósnégyes, Sz. 114, BB 119

 

KÖZREMŰKÖDŐK

Kelemen Barnabás - hegedű
Jonian Ilias Kadesha - hegedű
Kokas Katalin - brácsa
Vashti Mimosa Hunter - cselló

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk