Bognár Szilvia és Király Nóra koncertje online - Fonó Tavasz

Bognár Szilvia és Király Nóra koncertje online - Fonó Tavasz

2021. május 26-án, szerdán 19.30-kor Bognár Szilvia és Király Nóra ad online koncertet a Fonó Tavasz keretében.

 

Hosszú, kényszerű szünet után a Fonó Budai Zeneház színpadján élőben rögzített koncert a 13-14. század európai és magyarországi egyházi és világi dallamkincsének varázslatos szintézise.

Két csodálatos énekhang, a gótikus hárfa semmihez nem hasonlítható hangja, Király Nóra fantasztikus nyelvtudásának köszönhető ófrancia és spanyol szövegek a misztikus középkorba repítik a hallgatót. Meglepő módon a 29 húros hárfa leginkább a szitárhoz hasonlító hangzással szólal meg a harpionok (zengetők) „bekapcsolásakor”.

Nagyon egzotikus és nagyon intim, bensőséges az európai dallamok és a magyar gyűjtői dallamkincsek egymásra épülése. Az autentikus, a legszebb egyházi hagyományokat őrző latin, spanyol, francia énekek organikus természetességgel váltanak át magyar dallamokba, új minőséget hozva létre. Nagyon ihletett összeállítás hangzik el a hallgatókat, nézőket égi magasságokba emelve, Pünkösd ünnepére hangolva.

A középkori zene autentikus megszólaltatását Kovács Zoltán bőgős csatlakozása a világzenei hangzás irányába mozdította a trióvá bővült formációt, szélesebbre nyitva az „ajtót” a nagyközönség irányába.

 

Közreműködnek

Bognár Szilvia - ének
Király Nóra - hárfa, ének
Kovács Zoltán - nagybőgő

 

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk