TáncszínházON: Fantomfájdalom – a Székesfehérvári Balett Színház előadása online

TáncszínházON: Fantomfájdalom – a Székesfehérvári Balett Színház online előadása

2021. június 5-én, szombaton 20.30--tól mutatja be a Székesfehérvári Balett Színház a Fantomfájdalom című előadását a Nemzeti Táncszínház online sorozata keretében.

 

A táncdráma a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült. A táncszínházi mű nem törekszik politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók hétköznapi emberek sorsán,küzdelmein és személyes tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása a szétszakított családok életére.

A darab alapját egy baráti kapcsolat képezi. Az I. világháborút megelőzően egy székesfehérvári és egy nagyváradi fiatalember barátságot köt a kadétiskolában. Egymás családjának meglátogatása azt a furcsa, de nem egyedülálló helyzetet teremti meg, hogy rokonokká is válnak: mindkét fiatalember beleszeret a másik húgába, s a kitartó udvarlások meghozzák a gyümölcseiket: feleségül veszik egymás lánytestvéreit. A Jóisten akarata szerint a két fiatalember a keleti fronton egymás mellé sodródik, s találkozásuk végzetes fordulatot hoz közös történetükben…

A Székesfehérvári Balett Színház „Fantomfájdalom” címet viselő táncdrámája, a zene, a mozdulat, a tánc erőteljes kifejező erejének egysége révén, két szerelemi kapcsolatot górcső alá véve ad költői keresztmetszetet a drámai események hatásmechanizmusáról. Az egyénre kivetítve jeleníti meg a történelem nagy „óceánjának” viharát és a kortárs táncművészet gazdag és kifejező eszköztárával rajzolja meg, hogy a történelem felkorbácsolt tengere miként képes kettétörni kisebb és nagyobb „hajókat”.

 

Szereplők

Székesfehérvári fiú: Fernando Gabriel Luis Luis
Nagyváradi fiú: Dávid Janík
Nagyváradi lány: Cristina Porres Mormeneo
Székesfehérvári lány: Dusana Heráková
Nagyváradi lány édesanyja: Elisa Insalata
Nagyváradi lány édesapja: Leigh Alderson
Székesfehérvári lány édesanyja: Kovalszki Boglárka
Székesfehérvári lány édesapja: Valerio Zaffalon
Eskető pap: Francesco Vitale Farris
Őrmester: Lin Yun-Cheng
Katonák: Fernando Gabriel Luis Luis, Dávid Janík, Wu Meng-Ting, Koh Yoshitake, Francesco Vitale Farris, Elisa Lodolini, Maria Fernanda Losada, Jessica Ho, Saioa Poblador

 

Alkotók

Zeneszerző: Kocsák Tibor
Librettó: L. Simon László
Jelmezterv: Szelei Mónika
Díszletterv: Egerházi Attila
Díszlet kivitelezés: Bajkó György
Média munka: Falvay Miklós
Fényterv: Egerházi Attila
Hangszerelte: Bíró Rudolf és Kemény Gábor
Közreműködik: Óbudai Danubia Zenekar
Karmester: Kocsák Tibor
Zenei rendező: Tóth Ibolya
Hangmérnök: Bohus János
Digitális montírozó: Boros Ádám
Producer: Pál Gábor
Koreográfus asszisztens és próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo
Rendező-koreográfus: Egerházi Attila

 

ITT NÉZHETŐ ONLINE

ATEMPO.sk