Táncszínház ON: Freskó - Sivasakti Kalánanda Táncszínház előadása online

Táncszínház ON: Freskó - Sivasakti Kalánanda Táncszínház előadása online

2021. június 22-én, kedden 20.30-kor a Sivasakti Kalánanda Táncszínház előadását láthatjuk online a Táncszínház ON sorozat keretében Freskó címmel.

Mit csinál egy táncegyüttes, ha véletlenül talál néhány régi freskót a próbatermében? Egyszerű a válasz: darabot, és ettől kezdve táncterem felújítás helyett koreográfia készítéssel foglalkozik.

 

Virtuális utazás, virtuális kiállítás, online tárlatvezetés, mind része lett az életünknek, de mennyire tud hatni ránk egy képernyőn látott műalkotás? Mennyire valóságos egy elképzelt utazás? Mesél-e egy freskó? Az indiai tánc és a falfestmények, domborművek, szobrok nagyon szorosan összefüggenek. A szabályok ugyanazok a statikus és a mozgó műfaj esetében. A táncmozdulatok megmerevednek a szobrokban, a festmények életre kelnek a táncban. A szobrok kézjelei időnként teljes történeteket mondanak el, amiket a tánc tud kidolgozott drámává alakítani. Időtlen világ ez. A freskóba zárt történetek, sorsok, érzelmek kortalanul mesélnek az őket érteni tudóknak.

 

Előadják

Németh Veronika, Zboray Antónia, Pethő Kincső, Kunvári Krisztina, Németh Tamás, Leat Leblanc Mihaela, Túri Virág Réka, Péri Lilla, Somi Panni

 

Alkotók

Báb - Vesztl Zsófia
Zeneszerző - Tóth Szabolcs
Díszlet - Szántó Judit
Kellékek - Oldal István
Fény - Payer Ferenc
Jelmez - Csekő Etelka
Fotók - Balogh Dániel, Kelló Krisztina
Animáció - Turáni Gergely
Koreográfia - Somi Panni, Túri Virág Réka, Németh Tamás
Rendező - Somi Panni

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk