Emigránsok – a Csavar Színház előadása Kisudvarnokon

2021. június 19-én, szombaton 19.00 órától a Csavar Színház, a Soproni Petőfi Színház és a Váci Dunakanyar Színház új produkciója, Sławomir Mrożek Emigránsok című darabja kerül bemutatásra Kisudvarnokban, a Faluházban.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A darab a rendszerváltás előtti Európában, kelet-európai vendégmunkások németországi mindennapjaiba enged betekintést. A mű - a megírása óta eltelt évtizedek múltán - a látszólag egységesült Európában olyan megközelítésekben is értelmezhető, melyekre korábban nem is gondoltunk, számos szempontból fájdalmasabban igaz, mint valaha. A dráma túlmutat a mindennapjainkat átható, a világ jelenlegi egyik legnagyobb problémáját jelentő migrációs kérdésen. A játék alapját az egységesült Európában zajló belső emigráció adja: ha Európa valóban az otthonunk, hogy lehetünk otthon emigránsok? Hogy lehetünk otthon idegenek? Tényleg otthonunk-e Európa, ha idegenek vagyunk benne?

 

Szereplők:

A.A. - Kis Domonkos Márk (Jászai-díjas)
X.X. - Gál Tamás (Jászai -díjas)

Rendező: Pataki András (Jászai -díjas)

ATEMPO.sk
Fotó: Soproni Petőfi Színház