A Zongora - Boros Misi hangversenye online

2021. június 28-án, hétfőn 19.00 órakor Boros Misi zongoraestjére kerül sor a budapesti Opera Zongorateremben az MVM Koncertek - A Zongora sorozat keretében.

A koncertet élőben online is közvetítik.

A jegykategóriák: 2.500 forintért egy link vásárolható, mellyel a koncert élőben nézhető és hallgatható meg. A családi jegy ára 5.000 forint.

Boros Misi négy éves kora óta minden szabadidejét a zongora mellett tölti. 2014-ben a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató TV műsor korcsoport-győztese lett.Tizenhét éves korára közel háromszáz koncerten lépett fel, több mint 20 zenekarral és karmesterrel adott hangversenyt.

Résztvevője volt a világ legrangosabb kurzusainak, többek között a Philadelphia Young Pianists’ Academy-nek illetve PianoTexas-nak is. Fontos számára a klasszikus zene szélesebb körben való megismertetése. A Papp László Sport Arénában, a Virtuózokkal közösen tartott koncertjén 5000 ember volt jelen. A közönség jelentős része fiatalokból állt.

A sajtó "a zongora hercege" címmel illette. Kimagaslóan egyedi tehetségét olyan művészek ismerték el, mint Plácido Domingo és Vásáry Tamás. A legendás zongoraművész és karmester így vélekedett Misiről:
Az utóbbi években össze-vissza valami 600-700 zongoristát hallottam, a legjobbakat, de ami nem történt meg tulajdonképpen amikor azt mondtam volna, hogy na itt van az akire azt mondom, hogy az igazi. És ez a Misi. … Én nem bízom benne, én tudom, hogy a Misiből tényleg egyike a legnagyobb művészeknek lesz akiről tudunk.”– Vásáry Tamás

Műsor

J. S. Bach: Olasz koncert, BWV 971,
Chopin: b-moll szonáta, op. 35,
Debussy: Images (Képek) 1. sorozat – Reflets dans l’eau (Fények a vízen),
Debussy: L’isle joyeuse (A boldog sziget)


ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk