A Végtelen energia c. musical - Szent István-napi programok Dunaszerdahelyen

Végtelen energia musical - Szent István-napi programok Dunaszerdahelyen

2021. augusztus 20-án, pénteken rendeik meg a Szent István napi programok Dunaszerdahelyen több helyszínen.

Az esemény ingyenesen látogatható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

11.00 Ünnepi szentmise - Nagyboldogasszony- és Szent György templom

16.00 Koszorúzás a Szent-István téren - közreműködik Bertók Tóth Katalin és a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola diákjai

17.00 Dunaszerdahely Város díjainak ünnepélyes átadása a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Fellép Kovács Koppány, az Opera Trió, id. Derzsi György, Ladzianská Pilátová Zuzana, Mezei Ernő, valamint Csémi Csillag Virág.

20.00 Nikola Tesla – Végtelen energia musical két felvonásban /Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnok/

 

Nikola Tesla – Végtelen energia

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét.

És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elme életzsibongással teli világkalandozását!

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.

Főbb szerepekben

Nikola Tesla - Pesák Ádám / Ódor Kristóf / Mikola Gergő
Szigeti Antal - Szabó Máté / Kovács Áron / Mikola Gergő
Szigeti Adél - Békefi Viktória / Bori Réka / Györfi Anna / Magyar Viktória
Thomas Alva Edison - Szomor György / Lux Ádám
Duka Tesla/Sarah Bernhardt - Janza Kata / Füredi Nikolett / Györfi Anna / Bori Réka / Fésűs Nelly
George Westinghause - Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
Bacherol/Lenin - Gerner Csaba / Maday Gábor

Alkotók

Rendező - Radó Denise
kreatív ötletgazda - Vona Tibor
Arculat, kreatívok, grafikus - Tóth Attila
Fénytechnika - Menüett Production
Fotó - Béli Balázs
Dalszövegek - Sebestyén Áron
Dramaturgia - Müller Péter Sziámi
Szövegkönyv - Egressy Zoltán
Koreográfia - Szabó Anikó
Jelmezek - Kiss Márk
Vizuális látvány világ - Forward Productions

ATEMPO.sk