Cseh-Szlovák-Magyar zongoraest Pozsonyban - I. Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

2021. szeptember 28-án, kedden 19.30-kor kerül megrendezésre a Cseh-Szlovák-Magyar zongoraest az I. Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál keretében a pozsonyi Prímás Palota Tükörtermében.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Közreműködik

Kristína Smetanová - zongoraművész
Jan Vojtek - zongoraművész
Berecz Mihály - zongoraművész

 

Műsor

Dohnányi Ernő: Ruralia hungarica
Eugen Suchoil: Sonata rustica
Liszt Ferenc: Ünnepi polonéz - négy kézre
Claude Debussy: Pour le piano
Bartók Béla: Tizennégy bagatell

 

A Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál hagyományteremtő jelleggel jött létre és célja a Kárpát-medencében élő népek sokszínű zenei kultúrájának, művészeti tevékenységének bemutatása, együttműködésük erősítése a zene területén valamint ifjú tehetségek felfedezése és támogatása.

Hitvallásunk, hogy a zene mindent átható hangjaival áthatol olyan falakon is, amelyek elsőként áthághatatlannak tűnnek, közelebb visz egymáshoz embereket, közösségeket, kultúrákat, megtermékenyítő erejével építi és ápolja páratlan kárpát-medencei zenekultúrát, érthetővé és zengővé teszi a hagyományokat, kiáradó szépségével elsimítja a félreértéseket, a békétlenségek helyébe békét, együtt munkálkodást, az örök Jóba vetett hitet és megnyugvást hoz.

ATEMPO.sk