TranzDanz Társulat előadása a Thália Színházban

A Thália Színházban 2014 év végén Thália Táncestek néven új sorozatot indított, mellyel a színház szeretné bővíteni repertoárját és a kassai közönséget megörvendeztetni tiszta táncelőadásokkal, vagy olyan előadásokkal, amelyek bár szövegesek, vagy képzőművészeti ihletettségűek, mégis a mozgásnak különösen nagy szerepe van bennük.

2015. január 28-án 20 órától a Kovács Gerzson Péter vezette TranzDanz Társulat a DiverZity című előadással lép fel a Thália színpadán. A belépő 7 euró. Mindenkit szeretettel várnak.

  

 

DiverZity

Koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter (Harangozó Gyula Díjas, kétszeres Lábán Díjas)
Táncosok: Bora Gábor, Blaskó Borbála, Fehér Laura, Tókos Attila
Zene: Wondawulf
Videó: Horváth Boldi
Technikai munkatárs: Payer Ferenc

A darab ebben a nem is annyira képzeletbeli városban, DiverZityben játszódik, amelynek hiszterizált és agymosott, gyűlölködő és féltékeny, reális és irracionális félelmektől rettegő, a vezérért rajongó vagy neki csupán meghunyászkodó lakóit látjuk. Egyre csak torzulnak az arcok, egyre gyűröttebbek a maszkok, egyre giccsesebb és ócskább a végeredmény. Széttöredezett, apró fragmentumokból összeálló, irányvesztett életük nem tart sehová, talán már nem is élnek, illúzió, propaganda, népi-globál-reality-show, átverés az egész…

A darab koreográfusa 2014-be a DiverZityben nyújtott alkotói teljesítménye elismeréseként Az Év Legjobb Alkotója díjat nyerte el.

A darab szereplői közül Bora Gábor 2010-ben, Tókos Attila 2013-ban részesült az Évad Legjobb Táncosa elismerésben, utóbbi a 2014-es Junior Príma díjazottja is. Blaskó Borbála 2013-ban az Évad Legjobb Táncművésznője címet nyerte el.

ATEMPO.sk