Szívharang - Korpás Éva lemezbemutató és jubileumi koncertje Komáromban

Szívharang - Korpás Éva lemezbemutató és jubileumi koncertje

2021. november 6-án, szombaton 19.00 órától adnak lemezbemutató és jubileumi koncertet Korpás Éva és vendégei Szívharang címmel a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

„Mindennek az alapja a család!” - Interjú Korpás Éva népdalénekessel

A koncerten közreműködik Éva állandó zenekara, azaz Csernók Klára (hegedű és brácsa), Takács Ádám (hegedű), Papp Endre (brácsa, harmonika), Hanusz Zoltán (nagybőgő), Kuti Sándor (cimbalom) olyan fiatal énekesekkel kiegészülve, mint Janovszki Csenge, Czajlik Boglárka, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia és Zsoldos Viktória.

 

Korpás Éva és zenekara

 

Vendégek is érkeznek az ünnepi koncertre, névszerint Herczku Ágnes (ének), Berecz András (ének), Madarász András (zongora, gitár), Sipos Dávid (szaxofon), Lelkes Tibor (nagybőgő), Varjú Attila (dob), Lakatos Áron (hegedű), a Tükrös zenekar, valamint Lakatos Róbert és a Rév zenekar.

 

Korpás Éva és zenekara

 

Belépő 15 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Szeretek ragyogni, szeretek élni – kerek jubileum előtt Korpás Éva (INTERJÚ)

 

Korpás Éva népdalénekes a felvidéki kulturális élet meghatározó alakja. Az örökké kísérletező művész tevékenysége rendkívül szerteágazó: gyermeklemezek és felnőtteknek szóló világzenei albumok egyaránt helyet kapnak benne. Dalaiban a klasszikus zene, a népzene és a világzene stílusjegyei mellett a jazz hatása is megjelenik.

 

Korpás Éva

 

Legújabb lemezén a népzenéé a főszerep, a tematikus szerkesztés alapmotívuma a nőként megélt szerelem, annak minden szépségével és fájdalmával együtt. A megidézett hangulatok és pillanatok zenei szövete alapvetően a felföldi népzenére épül, de megjelenik a távoli Moldva archaikus zenei világa is. A szerelmi történetet Laboda Róbert verse foglalja keretbe, és a tanítványok énekhangján szól a fiatal generációhoz is.

Az ünnepi előadás második részében az énekesnő pályafutásának legemlékezetesebb dalai szólalnak meg legközelebbi kollégái és barátai közreműködésével. 

 

 

ATEMPO.sk