Az átnevelhetetlen – a Katona József Színház előadása Komáromban - ÚJ IDŐPONT!

ÚJ IDŐPONT! 2022. április 25-én, hétfőn 19.00 órától lesz látható Az átnevelhetetlen című darab a Katona József Színház előadásában, a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadán.

Belépő 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

2006. október 7-én, moszkvai otthona előtt meggyilkolták Anna Politkovszkaja újságírónőt. Politkovszkaja élesen bírálta az orosz vezetést az antidemokratikus kormányzás, a csecsen-orosz konfliktus háborúkkal történő rendezése, a csecsen terrorakciókra adott embertelen válaszlépések miatt. Soha egy pillanatra sem adta fel a küzdelmét egy demokratikusabb országért; sokak szerint politikai gyilkosság áldozata lett. Stefano Massini, a kortárs olasz színház egyik legjelentősebb szerzője nem sokkal Anna Politkovszkaja halála után monodrámát írt az újságírónő cikkei és önéletrajzi feljegyzései alapján. Politkovszkaja utolsó munkája, az Orosz napló, 2018. végén Magyarországon is megjelent. Fullajtár Andrea kelti életre az elszánt és bátor, ám a rezsimmel szemben mégis védtelen újságírónőt, aki hol tárgyilagosan, hol döbbenten, hol humorral és iróniával beszél az általa átéltekről és látottakról.

 

ELŐADJA

Anna Politkovszkaja - Fullajtár Andrea

 

ALKOTÓK

Írta: Stefano Massini
Fordította: Török Tamara és Szieberth Ádám
Díszlet-jelmez: Kálmán Eszter
Dramaturg: Török Tamara
Dramaturg gyakornok: Huszár Dóra
Videó: Török Marcell
Zenei vezető: Vajdai Vilmos
Fény-hang: Balázs Krisztián
Hang: Párizs Misha
Asszisztens: Hornung Gábor
Rendező: Pelsőczy Réka
Külön köszönet Bodor Johannának és Keresztes Tamásnak.

 

 

ATEMPO.sk