Giuoco Piano – az Ifjú Szivek String Quartet koncertje online

Giuoco Piano – az Ifjú Szivek String Quartet lemezbemutatója online

2021. november 17-én, szerdán 20.00 órától újra látható lesz az Ifjú Szivek tradicionális vonósnégyesének lemezbemutató koncertje ONLINE. A tavaly ősszel megjelent Giuoco Piano album bemutatóját 2020 decemberében rögzítették.

 

Az Ifjú Szivek Táncszínház alkotóműhelyében friss gondolatok és újszerű látásmódok lépnek kölcsönhatásba. Előadásaikon nem mindig a felidézett formák eredeti jelentéséről van szó. Sajátos szintézise ez a táncnak, zenének, melyben az alkotó az önálló teremtés lehetőségét fedezi fel. A közös inspiráció által jutott érvényre a zene, amellyel most előlép a zenekar.

 

Mit jelent a tradicionális vonósnégyes megnevezés?

A zenekar többféle hagyományt követ, melyek a zenei élmény komplexitásának fokozása mellett egy színes és egyedi eszköztár kialakítását tették lehetővé. Egymásból táplálkozó, mégis ellentétes érzületű zenei világok jelentik a kvartett játszóterét. A nyugati zene formáiban megjelenő hagyományos dallamok nem feldolgozási hivatkozásként jelennek meg, hanem a falusi zene eredeti kifejező erejét, jelenben élő lelkületét közvetítik. A vonósnégyes állandó útkeresése saját zenei nyelvezetet hozott létre. Ismert képződményeket helyeznek teljesen új kontextusba.

 

 

Zenekar tagjai

Király Miklós – hegedű
Király Tamás – nagybőgő
Hegedűs Gergely Dávid – brácsa
Hegedűs Máté – hegedű
Kuti Sándor – cimbalom

 

A dallista

1. Hegedűs Máté: TAUNTER
2. Hegedűs Gergely Dávid: STRING QUARTET No. 1
3. Hegedűs Gergely Dávid: ELEGY
4. Hegedűs Gergely Dávid: REST
5. ROMANTIC QUINTET
6. Hegedűs Máté: SCHERZO
7. Hegedűs Máté: IMPERATIVUS
8. Hegedűs Gergely Dávid: ENCORE

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk