Frankl Péter és a Kelemen Kvartett koncertje ONLINE is

Frankl Péter és a Kelemen Kvartett koncertje ONLINE is

2021. november 25-én, csütörtökön 19.30-tól Frankl Péter és a Kelemen Kvartett ad koncertet a budapesti Zeneakadémia nagytermében. A hangversenyt ONLINE is közvetítik.

A zongoraötös-irodalom két ékköve, Brahms és Franck hasonló érzelmi hullámokon mozgó alkotása csendül fel ezen az estén.

Műsor

Franck: f-moll zongoraötös
Brahms: f-moll zongoraötös, op. 34

Közreműködik

Frankl Péter (zongora)
Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Vashti Mimosa Hunter (cselló)

 

ITT NÉZD ONLINE

 

A közvélekedés szerint egy igazán jó vonósnégyes tagjainak évtizedeken át napról napra együtt kell zenélniük ahhoz, hogy játékuk fokozatosan egyneművé váljon, azonban számtalan példa akad az ellenkezőjére is. Ezek egyike a 2021 elején újjáalakult Kelemen Kvartett, amely valójában mint állandó együttes tekinthető csak újnak, ugyanis két, hasonló körökben mozgó művészpáros – a Kelemen Barnabás – Kokas Katalin házaspár, illetve a szintén szoros kapcsolatban álló Jonian Ilias Kadesha és Vashti Mimosa Hunter – fúziójából áll. Az „ifjú” Kelemen Kvartetthez a világ zenei életének egyik doyenje, a Zeneakadémián még Kodály Zoltánnál és Weiner Leónál is tanult Frankl Péter csatlakozik. Előadásukban a zongoraötös-irodalom két ékköve, Brahms és Franck ugyanazon hangnemben íródott és hasonló érzelmi hullámokon mozgó alkotása csendül fel.

ATEMPO.sk