Hontalanítás - az Ifjú Szivek Táncszínház előadása online

Hontalanítás - az Ifjú Szivek Táncszínház előadása online

2021. december 1-én, szerdán 20.00 lesz látható az Ifjú Szivek TáncszínházHontalanítás című előadása online.

ITT NÉZD ONLINE

 

HONTALANÍTÁS

A múlt század történelmi eseményei számtalanszor bizonyították, hogy a kirekesztés látszólag egyszerű megoldás, de a valóságban működésképtelen. Ennek ellenére voltak, akik a második világháború után ismételten felmerülő kisebbségi kérdést lakosságcsere, deportálás és kényszertelepítés útján próbálták rendezni. Szomorú és értelmetlen epizódja ez a történelemnek.

Az előadás a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel. Érzések és képzettársítások szintjén beszél zsigeri jelenségekről. Mindannyian különböző kultúrák, ideológiák és történetek összjátékának termékei vagyunk, mégis sokakban él valamiféle megmagyarázhatatan és irracionális igény az elhatárolódásra mindentől, ami „más”. Pedig a tartós elszigetelődés kirekesztettséget eredményez, legyen szó életünk bármely területéről. A kérdés ilyenkor már csak az, kirekesztők vagy kirekesztettek leszünk. A Hontalanítás alapmotívuma a kényszer. A lépéskényszer.

 

Tánckar

Gyenes Barbara, Sebő Veronika, Varsányi Ágnes, Varsányi Zsófi, Vermes Anna, Botló Ákos, Botló Gergely, Brusznyai Erik, Lantos András

Zenekar

Király Miklós - hegedű
Hegedűs Máté - hegedű
Hegedűs Gergely Dávid - brácsa
Király Tamás - nagybőgő
Varsányi Zsófi - ének

 

Alkotók

Zenei szerkesztő: Hégli Dusan és a zenekar
Zeneszerző: Szabó Dániel
Jelmez: Seifert Edit
Művészeti munkatárs: Varsányi Zsófi
Rendező, koreográfus: Hégli Dusan

ATEMPO.sk