Jazz Itt! - a Jazzation koncertje ONLINE is

Jazz Itt! - a Jazzation koncertje ONLINE is

2021. december 1-én, szerdán 19.00 órától kerül sor a Jazzation koncertjére Jazz Itt! címmel a budapesti Zeneakadémia Solti termében, amint ONLINE is közvetítenek.

Belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

A Jazzation

Várallyay Katus
Bolyki Sára
Kanizsa Gina
Fábián Attila
Homor Máté

 

A Jazzation Zeneakadémián debütáló műsorában vadonatúj műsorában a magyar származású Pannonica Rothschild emlékének adózik. Kathleen Annie Pannonicának – Charles Rothschild és a nagyváradi bárókisasszony, Wertheimstein Rózsika legifjabb gyermekeként – egész életében mindene megvolt, amit csak kívánhatott. Mégis egészen másra vágyott, mint amit az anyagi jólét megadhat: konvencióktól mentes életre, valódi szabadságra. Nemcsak saját maga, de minden ember számára. 1952-ben, amikor egy barátjánál meghallotta Thelonious Monk legendás felvételét, a Round Midnightot, a zene annyira magával ragadta, hogy lekéste repülőgépét és többé nem is tért vissza családjához. New Yorkban telepedett le, és életét a jazznek szentelve, zenészek mecénásává vált. Tette mindezt olyan időkben, amikor az Egyesült Államokban a norma a szegregáció volt, és rossz szemmel nézték a fehér bőrű, nercbundát és háromsoros igazgyöngy nyakláncot viselő bárónő és a fekete zenészek kapcsolatát. Magyarország első számú a cappella jazzegyüttese – melynek tagjait Bobby McFerrin is felkérte budapesti koncertjére közreműködőnek – úgy állította össze koncertműsorát, hogy a művek végigkísérjék a „Jazz bárónő” Nicát különleges életútján az impozáns szülői háztól a New York-i jazzélet izgalmas világáig. Nem ez az első tematikus koncert a Jazzation 15 éves fennállása alatt: 2018-ban Gershwin Porgy és Besséből öt hangra írt szvit (szimfonikus zenekari kísérettel), 2020 januárjában Vivaldi Négy évszakából kóruskantáta készült számukra, melyekkel elsöprő sikert arattak éppúgy, mint az együttes fő profiljának számító jazz- és világzenei feldolgozásokkal.

 

Műsor

Hubbell: Poor Butterfly
Waller: Honeysuckle Rose
Reinhardt: Minor Swing
Ellington: Come Sunday
Monk: Round Midnight
Monk: Blue Monk
Parker: Yardbird Suite
Monk: Straight No Chaser
Monk: Pannonica
Monk: Round Midnight

ATEMPO.sk