Újévi Gospel Gála - a The Golden Voices of Gospel koncertje Dunaszerdahelyen - ELMARAD!

Újévi Gospel Gála - a The Golden Voices of Gospel koncertje Dunaszerdahelyen

ELMARAD! 2022. január 15-én, szombaton 18.00 órakor kerül megrendezésre az Európában turnézó Dwight Robson baptista tiszteletes The Golden Voices of Gospel (USA) nevű világhírű, afro-amerikai, hangszeres énekegyüttesének csodálatos újévi koncertje a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Belépő 20 és 23 euró, helyfüggő. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

BESZÁMOLÓ: Aranytorkú muzsikusok és a magával ragadó gospel (+FOTÓK)

 

Dwight Robson afro-ameriaki baptista tiszteletes zenekara, a The Golden Voices of Gospel csapat összes tagja Amerikából repül Európába, ahol immár sok éve mindig november és január közti időszakban koncertezik. A zenekar általában 12 tagú hangszeres énekegyüttes, amelynek afro-amerikai tagjai remek zenészek és valamennyien kitűnő szólisták, hangjuk, énektudásuk nehezen űberelhető.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb. A gospel egyes művelői a tradíciót követve kizárólag templomokban énekelnek, míg mások szabadabban kezelve a határokat hangversenytermekben, klubokban stb. népszerűsítik ezt az irányzatot. Ebből is kitűnik, hogy a gospel ma már éppen annyira egyházi, mint világi műfaj.

ATEMPO.sk