Hogyan nevezzelek? - a Veres 1 Színház előadása Somorján

2022. február 9-én, szerdán 19.00 órától kerül bemutatásra Matthieu Delaporte – Alexandre de la Patellière Hogyan nevezzelek? című vígjátéka a Veres 1 Színház előadásában, a somorjai Városi Művelődési Központban.

Belépő 15 és 13 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A negyvenes Vincent életében először apa lesz. Ez alkalomból testvére, Élisabeth és sógora, Pierre vacsorát rendez, ahová gyermekkori barátját, Claude-ot is meghívják.

Miközben Vincent feleségére, Annára várnak, a vendégek kérdések özönével árasztják el a leendő apát. Ám minden a feje tetejére áll, amikor megkérdezik, hogyan fogják hívni a kis jövevényt.

Vincenték ugyanis az Adolphe nevet szánják a kisfiúnak. A névadás körül parázs vita bontakozik ki, amelyben régi sérelmek és titkok is felszínre kerülnek.

Ez a kortárs francia vígjáték nem véletlenül vonz nagyszámú, lelkes közönséget: szórakoztató, jó humorral és kedélyesen szembesít az apró emberi gyarlóságokkal, emellett igazi, filozófiai kérdéseket is pedzeget.

A darabból 2012-ben díjnyertes film is készült.

 

Szereplők

Vincent: Simon Kornél
Elisabeth: Verebes Linda
Pierre: Kálid Artúr
Claude: Pál Tamás
Anna: Molnár Gyöngyi

Fordította: Bognár Róbert
Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Zorgel Enikővígjáték két részben

Rendező: Schlanger András

ATEMPO.sk