A Kozsuhin testvérek kétzongorás estje ONLINE is

A Kozsuhin testvérek kétzongorás estje ONLINE is

2022. február 5-én, szombaton 19.30-tól Gyenyisz Kozsuhin és Vlagyiszlav Kozsuhin testvérek kétzongorás estjére kerül sor a budapesti Zeneakadémián, amit ONLINE is közvetítenek.

A zongorista testvérpár orosz estje különleges és hiteles előadással kecsegtet, mély érzelmekben gazdag és technikai bravúrral bőven megfűszerezett élményeket ígér.

Belépő 4200, 6200, 7500 és 8900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

Műsor

Arenszkij: 2. szvit két zongorára, op. 23 („Silhouettes”)
Sosztakovics: Concertino két zongorára, op. 94
Stravinsky: Petruska (a szerző átirata)

 

Gyenisz Kozsuhin 2010 végén Kocsis Zoltán meghívásának eleget téve mutatkozott be a hazai koncertlátogató közönség előtt, és azóta is visszatérő vendége a magyar pódiumoknak. A sikert sikerre halmozó zongoraművész nemzetközi karrierjét 2010-ben a brüsszeli Erzsébet királyné versenyen aratott győzelme indította el, játéka világszerte elismerő jelzők használatára ragadtatja a zenekritikusokat. Öccse, Vlagyiszlav pályája hasonlóan ígéretesen ível fölfelé, a fiatal művész számos nemzetközi verseny díját érdemelte ki és reprezentatív fellépéseket tudhat maga mögött. Bár rég megcáfolt az a gondolat, hogy egy bizonyos nemzet zenéjének interpretálására az adott nemzet sarja egyedül az igazán avatott, a zongorista testvérpár orosz estje mégis különleges és hiteles előadással kecsegtet, mély érzelmekben gazdag és technikai bravúrral bőven megfűszerezett élményeket ígér. A programban Sosztakovics és Stravinsky remekművei mellett helyet kapott Anton Arenszkij (1861–1906) romantikus portrékat hangokba foglaló 2. szvitje (1892) is.

ATEMPO.sk