NÉZŐművészeti főiskola - a Nézőművészeti Kft. előadása Füleken

NÉZŐművészeti főiskola - a Nézőművészeti Kft. előadása Füleken

2022. február 25-én, pénteken 18.00 órától lesz látható Tasnádi István: NÉZŐművészeti főiskola című darabja a Nézőművészeti Kft. előadásában Füleken, a Városi Művelődési Központban.

Közreműködik Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László. A rendezvény a VIII. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében valósul meg.

Belépő 11 euró, kedvezményes 9 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A kormány ugyanis bezáratta az összes színházat, mert a színészek egyre többször keveredtek vitába a nézőkkel, és sokszor leállt vagy félbeszakadt az előadás. Az egyik Hamlet előadás alatt például a címszerepet játszó színész Yorick koponyájával fejbe dobta az egyik popcornozó nézőt. Az igazi tragédia azonban egy Cid előadáson következett be, mikor két felbőszült Kossuth-díjas színész a nézők közé hajított egy másfél mázsás kandelábert – négy halott, tizenöt sebesült…

Ennek már három éve. Itt az ideje az óvatos nyitásnak. A Kultusz-minisztérium prevenciós alapja létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, mely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A diploma tulajdonképpen egyfajta jogosítvány, ami igazolja, hogy tulajdonosa alkalmas a színházban rá váró fokozott pszichikai és fizikai terhelés elviselésére…

 

Szereplők:

Vancsók Márió, az Egyetemes Magyar Nézőművészeti Tanszék alapító tanszékvezetője - Scherer Péter
Szagolnyák Imre, az alternatív dekódolás docense - Mucsi Zoltán
Színházi Lacika, tanársegéd - Katona László

Díszlet: Ágh Márton
Jelmez: Kiss Julcsi
Asszisztens: Gyulay Eszter
Rendező: Árkosi Árpád

ATEMPO.sk