Rakonca 25 - a Rakonca Néptáncegyüttes jubileumi műsora Füleken

2022. március 18-án és 19-én, pénteken és szombaton 18.00 órakor kerül bemutatásra a Rakonca Néptáncegyüttes 25 éves jubileumi műsorára a füleki Városi Művelődési Központban.

A belépő 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Közreműködők

Dobroda zenekar
Kis Rakonca Gyermek Néptáncegyüttes
Foncsik Énekegyüttes
Galáris Énekegyüttes
Kovács-Benko Fruzsina
Csúsz Czikó Hajnalka
Hámor Martin

 

A Rakonca Néptáncegyüttes 1995-ben Varga Norbert és Varga Lia kezdeményezésére alakult. A kezdet nagyon biztatóan sikerült, hiszen 40-50 fős látogatottság mellett egy éven keresztül rendszeresen tartottak játszóházat Füleken. Ezekből a foglalkozásokból nőtte ki magát a néptáncegyüttes, amely megalakulásától fogva Fülek városában fejti ki tevékenységét. A Városi Művelődési Központ égisze alatt dolgozik, jelenleg hetven 9–24 év közötti fiatallal. Célkitűzésük a hagyományos magyar tánckultúra autentikus színpadi bemutatása, valamint a közösségi értékek és a lokálpatriotizmus ápolása. Évi 20-25 alkalommal lépnek színpadra, jó néhány országos versenyen és fesztiválon értek már el kiemelkedő eredményt, öregbítve ezzel a város hírnevét. Fennállásuk óta 14 külföldi fesztiválon szerepeltek, egy nemzetközi nívódíjban, valamint öt országos arany sávos és négy ezüst sávos minősítésben részesültek. Az együttes utánpótláscsapata a Kis Rakonca, amely az együttes negyedik generációját jelenti. Jelenleg negyvenen alkotják.

ATEMPO.sk