Katonaének - a 20 éves Nagyvárad Táncegyüttes előadása Tornalján

Katonaének - a 20 éves Nagyvárad Táncegyüttes előadása Tornalján

2022. március 4-én, pénteken 19.00 órakor mutatja be Katonaének című előadását a 20 éves Nagyvárad Táncegyüttes tánckara és zenekara Tornalján, a Tompa Mihály Városi Művelődési Központban.

Belépő elővételben 6 euró, helyszínen 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A huszadik századi háborúk története a szétszakadások története. Menyasszonyok és vőlegényeik, feleségek és férjeik, anyák és fiaik, gyermekeikkel egyedül maradó nők és hazájukért önmagukat feláldozó férfiak búcsúznak egymástól: keserűség és a hazatérés reménye vegyül ezekbe a pillanatokba. Népi alkotásaink húsbavágó őszinteséggel beszélnek ezekről, a világot rengető események mellett eltörpülő egyéni sorstragédiákról, amelyeket előadásunk Bartók Béla és Kodály Zoltán nagyszabású katonadal-gyűjtéséből inspirálódva kíván megidézni, emléket állítva ezzel nemcsak a zenetörténet e két kiemelkedő géniuszának, hanem a háborúk veszteségein felülemelkedő örök emberi kitartásnak.

 

Előadja a Nagyvárad Táncegyüttes (Nagyváradi Szigligeti Színház) tánckara és zenekara. Közreműködött a Magyar Állami Népi Együttes Zenekara valamint a Nagyváradi Állami Filharmónia Kórusa.

Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője
Zenei szerkesztő: Kelemen László

ATEMPO.sk