Magyar virtus – a Kuttyomfitty Társulat előadása és ünnepi megemlékezés Somorján

2022. március 15-én, kedden az 1848/1849-es magyar forradalom és szabadságharc alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi esemény keretében mutatja be Magyar virtus című előadását a Kuttyomfitty Társulat Somorján.

Mindenkit szeretettel várnak. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

17.00 Koszorúzás a PIPAGYÚJTÓ emlékhelyen nyugvó honvédek sírjánál - az érdeklődők számára a Pipagyújtó emlékhelyre 16.30 órakor AUTÓBUSZ indul a VMK melletti parkolóból.

Ünnepi szónok: Pomichal Krisztián újságíró, a MA7 munkatársa.
Közreműködnek a Híd Vegyes Kar, a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekarai, a Tejfalusi Alapiskola, a Corvin Mátyás Alapiskola és a Madách Imre Gimnázium diákjai.

18.00 MAGYAR VIRTUS - a Kuttyomfitty Társulat előadása a somorjai Városi Művelődési Központban

 

A Kuttyomfitty Társulat műsorában az 1848/49-es szabadságharcnak állít emléket a népdalok, táncok, népi dramatikus táncok, versek segítségével.

A műsorban felvételről felhangzanak Petőfi Sándor versei: Feltámadot a tenger, Nemzeti dal, Csatadal, Európa csendes. Kossuth Lajos eredeti hangja a tizenkét pont Zakál Gyula előadásában. Népdalok, nóták: Mégis huncut a német, Kossuth nóták, közismert csárdások, verbunkok, legényesek, Tizenháro aradi vértanú balladája, Garibaldi nóták, indulók. Táncokat láthatnak Kalotaszegről, Mezzőségről, Szatmárból, Rábaközből, Kalocsa vidékéről.

 

Szereplők

Dobsa Fodor Mónika – (tánc, ének, szöveg)
Dobsa Tamás – (tánc, ének, szöveg)

Rendezte: A Kuttyomfitty Társulat
Dramaturg: Dobsa Tamás
Díszlet/vetítés: Dobsa Tamás
Felvételről kísér: Németh Dénes és zenekara

ATEMPO.sk