Apa, Anya, Pia – dupla előadás Lucskay Róberttel a kassai Thália Színházban

2022. március 29-én, kedden 10.00 és 19.00 órakor Lucskay R.–Forgács M.–Czajlik J.: Apa, Anya, Pia című előadás lesz látható a kassai Thália Színházban.

A one man show-ban az Angliában élő Lucskay Róberttet láthatjuk.

“Az Éhes Színész valamit mindig kifőz!” - Lucskay Róbert 25 év után újra Kassán játszik

Belépés 9 euró. Mindenkit szeretettel várnak. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Valaki áll a térben. Ki ez az alak a színpadon? Egy színész létezik a reflektorfényben. Fejében egy emlék. Körülötte jelen, múlt, jövő. Történeteiben sok-sok derű, szomorúság, rejtély és képzelet. Az Éhes Színész áll a térben. És mindig vele vannak az Apa, az Anya és a Pia.

A többműfajú, felvillanyozó erejű színpadi játék a szenvedélybetegségről szól egy gyerek szemszögéből. A szerzői előadás a felnőtté válást mutatja be az egyik szülő szenvedélybetegségének árnyékában. A családtörténetek bármikor vérbő stand-up comedy-be és a nézők és az előadó közötti szórakoztató párbeszédekbe váltanak át. A közönséget ráadásul az agy titokzatos rejtelmeibe is bevezeti a nyughatatlan, sziporkázó, szellemes, de önmagával és helyzetével egyre kérlelhetetlenebbül szembesülő Éhes Színész.

Az előadás egy olyan témát tár föl és vizsgál, amely rendkívül elterjedt jelenség, nagyon sok ember tapasztalja meg a saját bőrén, mégis sokan tabuként kezelik. Az alkotók arra szeretnék ösztökélni a nézőt, hogy ha talál hasonlóságot a színpadi karakterek és saját maga, vagy egy általa ismert személy között, akkor ne ijedjen meg, ne dugja homokba a fejét. Az előadás szenvedélyesen akar szórakoztatni és ismeretet terjeszteni.

“Az Éhes Színész valamit mindig kifőz!” – ezt sose felejtse el a nagyérdemű!

Lucskay Róbert színészként több, mint 25 év után tér vissza a kassai Thália Színházba, ahol a pályáját kezdte. A Nagy-Britanniában élő színész, olyan nagy presztízsű színházakban játszott, mint a Globe Theatre, a Royal Shakespeare Company, a Kneehigh Színház, vagy a Complicite Társulat. Több rangos színészi elismerést kapott, a brit színházi élet számtalan izgalmas alkotójával dolgozott együtt.

ATEMPO.sk
Fotó: Németi Róbert